buggy ruska classicaOnze Buggy-toertochten zijn ideaal voor een ontspannen dagje uit in Drenthe. Om er zeker van te zijn dat u écht geniet, stemmen we uw buggy-toertocht af op úw wensen en behoeften!

Ruska: stijlvolle buggy’s

De Ruska Classica is eind jaren zestig ontwikkeld in de Amsterdamse Jordaan door garagehouder - en olympisch judoka - Arie Ruska. De Nederlandse fotograaf Paul Huf had in Amerika een auto gezien die ‘buggy‘ werd genoemd en wilde er zelf ook een. Terug in Amsterdam gaf hij Arie Ruska opdracht een soortgelijke auto te bouwen op het onderstel van een Volkswagen Kever: de eerste Ruska ooit. Het autootje - ook met Kever-motor - was gelijk zo populair dat Ruska aan de lopende band opdrachten kreeg voor nieuwe exemplaren.

Buggy: polyester op keveronderdelen

De productie van Ruska Buggy’s steeg in de jaren zeventig tot 250 - 300 stuks per jaar. Ondertussen werden er nieuwe modellen ontworpen. Een aantal door Arie Ruska zelf. Allemaal óp Keveronderstel en mét Kevermotor. Het uiterlijk van de modellen werd alleen bepaald door de vorm van de polyester carrosserie. Om de zoveel tijd kwamen er nieuwe Volkswagen Kevers binnen. Die werden ontdaan van alle overbodige onderdelen en vervolgens voorzien van een in een houten mal gegoten carrosserie.

De doe-het-zelf-Buggy

Omdat de Ruska’s gemakkelijk waren te vervaardigen, begon Arie Ruska na een tijdje zelfbouw-Ruska’s te verkopen. Mensen konden losse onderdelen bestellen en de auto zelf in elkaar zetten.

Ruska-replica’s

Onder de vele Ruska-buggy’s zat een aantal replica’s van beroemde auto’s. Zo had je de Ruska Bugatti en de Ruska Regina, die was gebaseerd op de Morgan.

Einde Ruska-buggy’s

Na twaalf jaar Ruska-succes werd in 1981 in Nederland de BVB-belasting ingevoerd. Dit betekende dat Ruska geen buggy's meer tegen lage prijzen kon produceren. Ruska zette nog even met succes een buggy-handel in het Midden-Oosten op maar door de oorlog tussen Israël en Libanon kwam ook daar een eind aan. Voortaan ging de Ruska-fabriek weer verder als Volkswagen-garage.

  • Toertocht Drenthe 1
  • Toertocht Drenthe 2
  • Toertocht Drenthe 3
  • Toertocht Drenthe 4
  • Toertocht Drenthe 5
  • Toertocht Drenthe 6

Buggyrijden

Genieten van de natuur en rust in Drenthe? Huur bij ons een buggy en doe een van onze toertochten! Lees verder

Feestzaal

Iets te vieren? Een bruiloft? Of een receptie? Onze sfeervolle feestzaal is er de ideale plek voor! Lees verder

Trouwen

Trouwen in stijl? Geef elkaar het jawoord in ons mooie cafe of naast het hunebed vlak achter onze locatie.  Daarna groot feest in onze feestzaal!

Toertocht Drenthe